Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Миди "Блъди Мери"

С лека закачливост към класическия коктейл

30’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 кг миди с почистени черупки
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 стръка селъри, нарязани на ситно
  • 1 червено чили, нарязана на ситно
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • Настъргана кората от 1 лимон, както и сокът му
  • 75 мл водка
  • 250 мл доматен сок
  • 5 г даши на прах
  • ½ ч.л. сос "Уорчестър"
  • Няколко капки лют сос
  • 1 ч.л. оцет
  • Смлян бял пипер
  • Шепа магданоз, нарязан на ситно
  • Чеснов хляб или пържени картофи за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голям и дълбок тиган или тенджера. В него запържете селърито, чилито, лука и лимоновите корички за около 8-10 мин., докато продуктите леко омекнат. Налейте водката, доматения сок, сипете дашито на прах, соса "Уорчестър", лютия сос, оцета, подправете със сол и залейте всичко със 150 мл вода.
  2. Оставете сместа да къкри, докато се сгъсти леко. Подправете добре с бял пипер и с още малко от сосовете, ако желаете.
  3. Увеличете котлона на висока степен и добавете мидите. Похлупете ги, след което ги варете 3-4 минути, или докато черупките се отворят. Изхвърлете неотворените екземпляри, защото не са годни за ядене.
  4. Сервирайте готовото ястие с чеснов хляб или пържени картофки, с които да отопите соса.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин миди бял пипер лук домати магданоз селъри чили оцет лимон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче