Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Картофи по испански

Подходящи за гарнитура или като самостоятелно ястие

5’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. масло
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 1 ч. л. пушен червен пипер
  • 800 г картофи, нарязани на малки кубчета
  • 4 скилидки чесън
  • сок от ½ лимон
  • шепа магданоз, едро нарязан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса.
  2. Смесете заедно олиото, доматеното пюре и червения пипер, след което намажете добре картофите с тях.
  3. Смачкайте чесъна с люспата с плоската част на ножа и го сложете в тава за печене заедно с картофите.
  4. Подправете добре със сол и черен пипер, след това печете 40 минути, като ги разбъркате по средата на времето, докато картофите станат хрупкави и пухкави отвътре.
  5. Пет минути преди края на готвенето поръсете с лимонов сок и върнете във фурната. Сервирайте с поръсен отгоре.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън магданоз лимон картофи пушен червен пипер доматено пюре

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче