Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Къри с риба

Традиционно ястие, но с по-екзотичен вкус

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 500 г морска риба
  • Сокът от 2 бр. лайм
  • Настърганата кора от 2 бр. лайм
  • 1 с.л. къри
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 400 г кокосово мляко
  • 400 г вода
  • 2 глави кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. джинджифил
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. кардамон
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 с.л. кафява захар
  • 400 г домати от консерва
  • Листа от кориандър, за украса

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Филетирайте рибата и я нарежете на малки парченца в подходяща купа.
  2. Прибавете настърганата кора и сока от два лайма, кърито, солта, черния пипер, джинджифила и покрийте купата със стреч фолио. Оставете месото да се маринова в хладилник за 30 мин.
  3. Сварете ориза на умерен огън в малка касерола, като добавите кокосовото мляко. Ако е необходимо, добавете още малко водичка.
  4. Загрейте тиган на средната степен на котлона, изсипете олиото, наситнените чесън и кромид лук и ги сотирайте за 2-3 минути, след което добавете и доматеното пюре. Разбъркайте.
  5. Време е за кардамона, кимиона, захарта, доматите от консерва и повторно разбъркване.
  6. Добавете рибните парченца и оставете всички продукти да покъкрят за около десетина минути.
  7. Изсипете още малко от кокосовото мляко и бъркайте сместа за още 5 мин.
  8. Сервирайте ястието в голяма плоска чиния, като половината от нея трябва да е заета от ориза, а другата половина - от ястието от тигана. Поръсете с пресния кориандър.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: риба чесън черен пипер кориандър къри олио домати кафява захар джинджифил доматено пюре вода кимион лайм кокосово мляко кардамон кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче