90 г "стари" белтъци
115 г бадемово брашно
140 г пудра захар
70 г кристална захар
1/2 пакетче прах за безалкохолно с вкус на горски плодове (по липса на сладкарска боя)
кремове
1.крема сирене с ягодово сладко
2.крема сирене с разтворимо кафе
белтъците са стари, престояли 2 дни в затворен съд в хладилника, но със стайна температура
бадемовото брашно е от белени бадеми, смлени във блендера заедно със пудрата захар
задължително се пресява 2-3 пъти за да не останат едри частици
най-напред се разбиват белтъците на сняг
прибавя се постепенно кристалната захар и се разбива до твърда смес
добавя се прахчето, което е вместо боя и се разбива до пълното му разтваряне
следва добавянето на бадемовото брашно с помощта на шпатула, на части, внимателно, като се бърка отдолу нагоре
получава се гладка лъскава смес сн.2
Получената смес се поставя в пош и се шприцоват малки кръгчета върху застлана с хартия тава
оставят се за 30 минути във фурната с включен вентилатор или на стайна температура за да изпръхнат, образуват отгоре коричка
пекат се на 130 с с вентилатор за около 15 минути
отделят се от хартията и се слепват с приготвения крем
прибират се за 24 часа в затворена кутия в хладилника, там омекват
90 г "стари" белтъци
115 г бадемово брашно
140 г пудра захар
70 г кристална захар
1/2 пакетче прах за безалкохолно с вкус на горски плодове (по липса на сладкарска боя)
кремове
1.крема сирене с ягодово сладко
2.крема сирене с разтворимо кафе
белтъците са стари, престояли 2 дни в затворен съд в хладилника, но със стайна температура
бадемовото брашно е от белени бадеми, смлени във блендера заедно със пудрата захар
задължително се пресява 2-3 пъти за да не останат едри частици
най-напред се разбиват белтъците на сняг
прибавя се постепенно кристалната захар и се разбива до твърда смес
добавя се прахчето, което е вместо боя и се разбива до пълното му разтваряне
следва добавянето на бадемовото брашно с помощта на шпатула, на части, внимателно, като се бърка отдолу нагоре
получава се гладка лъскава смес сн.2
Получената смес се поставя в пош и се шприцоват малки кръгчета върху застлана с хартия тава
оставят се за 30 минути във фурната с включен вентилатор или на стайна температура за да изпръхнат, образуват отгоре коричка
пекат се на 130 с с вентилатор за около 15 минути
отделят се от хартията и се слепват с приготвения крем
прибират се за 24 часа в затворена кутия в хладилника, там омекват
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност