Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Френски макарони

От Соня Шатева Соня Шатева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

90 г "стари" белтъци
115 г бадемово брашно
140 г пудра захар
70 г кристална захар
1/2 пакетче прах за безалкохолно с вкус на горски плодове (по липса на сладкарска боя)

кремове
1.крема сирене с ягодово сладко
2.крема сирене с разтворимо кафе


    белтъците са стари, престояли 2 дни в затворен съд в хладилника, но със стайна температура
    бадемовото брашно е от белени бадеми, смлени във блендера  заедно със пудрата захар
    задължително се пресява 2-3 пъти за да не останат едри частици
    най-напред се разбиват белтъците на сняг
    прибавя се постепенно кристалната захар и се разбива до твърда смес
    добавя се прахчето, което е вместо боя и се разбива до пълното му разтваряне
    следва добавянето на бадемовото брашно с помощта на шпатула, на части, внимателно, като се бърка отдолу нагоре
    получава се гладка лъскава смес сн.2

    Получената смес се поставя в пош и се шприцоват малки кръгчета върху застлана с хартия тава

        оставят се за 30 минути във фурната с включен вентилатор или на стайна температура за да изпръхнат, образуват отгоре коричка
    пекат се на 130 с с вентилатор за около 15 минути

    отделят се от хартията и се слепват с приготвения крем
    прибират се за 24 часа в затворена кутия в хладилника, там омекват

Дайте оценка:

Тагове: крема сирене пудра захар кафе кафява захар бадеми брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче