Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Фалшиви пилешки хапки

Предизвикайте се

45’ Подготовка
50’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г твърдо тофу
  • 150 мл неподсладено соево мляко
  • 2 ч.л. мисо паста
  • 2 ч.л. екстракт от мая (ще я откриете в здравословните магазини)
  • 1 ч.л. сушен естрагон
  • 1 ч.л. изсушен градински чай
  • 1 ч.л. сушена мащерка
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 2 ч.л. чесън на прах
  • 160 г пшеничен глутен (ще го откриете в здравословните магазини)
  • 40 г грахов протеин или друг веган протеин на прах
  • 1,5 л зеленчуков бульон
  • 1 глава лук, нарязана на едро
  • 3 скилидки чесън
  • Шепа магданоз
  • 300 г брашно от нахут
  • 350 г обикновено брашно
  • слънчогледово олио за пържене

За панировката:

  • 2 ч.л. сушена мащерка
  • 2 ч.л. сух босилек
  • 2 ч.л. сушен риган
  • 2 ч.л. смлян джинджифил
  • 3 ч. л. черен пипер
  • 3 ч. л. бял пипер
  • 3 с.л. горчица на прах
  • 3 ч.л.червен пипер
  • 3 ч.л. градински чай
  • 4 с.л. чесън на прах
  • 1 ч. л. кафява захар
  • 200 г панко галета или обикновена

Начин на приготвяне:

  1. Първо започнете с направата на фалшивото месо. Разбъркайте тофуто, соевото мляко, мисото, екстракта от дрожди, естрагона, градинския чай, мащерката, лука на прах, чесъна на прах, 1 чаена лъжичка сол и ½ чаена лъжичка бял пипер в кухненски робот до гладкост.
  2. Поставете готовата смес в купа и добавете пшеничния глутен и граховия протеин. Разбъркайте, за да оформите тесто. Омесете го наистина добре с разтягащи го в посока от вас движения за 10-15 минути. Ще разберете, че е готово, когато усетите, че консистенцията му е еластична.
  3. Изсипете зеленчуковия бульон в тенджера с лука, чесъна и стръковете магданоз. Оставете да заври.
  4. Натиснете сместа за фалшивото тесто и я направете с дебелина около 1 см, след което го нарежете на парчета с големината на пилешки хапки.
  5. Пуснете "месото" в бульона и оставете да къкри за 30 минути под капак и когато е готово, оставете го да изстине в бульона. В идеалния случай направете това предния ден и охладете в хладилника.
  6. Смесете съставките за панировката в купа. Поставете брашното от нахут в друга и обикновеното брашно - в трета.
  7. Сложете достатъчно вода в нахутеното брашното, докато получите текстура, подобна на разбито яйце.
  8. Потопете парчетата фалшиво месо в обикновеното брашно, отупайте излишното, след това в сместа от нахутеното брашно и накрая в подправките.
  9. В голям тиган или фритюрник загрейте олиото до 180 градуса. Внимателно сложете парчетата "месо" и гответе около 6 минути, докато станат златистокафяви и хрупкави.
  10. Прехвърлете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина и поръсете с малко сол.
  11. Сервирайте фалшивото панирано пиле както бихте направили и с истинското - с гарнитура от салата, пържени картофики или като мезе за пред телевизора.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер червен пипер мащерка бял пипер горчица на прах олио лук магданоз риган кафява захар суха мая джинджифил босилек галета нахут тофу чесън на прах салвия мисо паста зеленчуков бульон