Необходини продукти:
За шоколада:
- 200 г тъмен шоколад (с 70% какао или повече)
- 100 г млечен шоколад
- 50 г бял шоколад
За кадаифа:
- 100 г кадаиф
- 30 г масло
И още:
- Крем пистачо
- Печени и натрошени шамфъстъци
Начин на приготвяне:
- Загрейте маслото в тигана и запечете кадаифа за около 10-15 минути, като периодично го разбърквате, докато стане златист и хрупкав. Смесете го с пистачо крема и оставете настрани.
- Разтопете тъмния, млечния и белия шоколад поотделно на водна баня или в микровълнова печка. Разбърквайте добре, за да се получи гладка шоколадова смес.
- Във форма за шоколад или подходяща тава, застлана с хартия за печене, изсипете първо слой от тъмния шоколад и го разстелете равномерно.
- След като шоколадът се охлади и стегне малко, добавете слой с кадаиф.
- Покрийте с още един слой разтопен шоколад. Оставете да стегне в хладилника за поне 2-3 часа, или докато стане твърд.
- След като шоколадът е стегнал, можете да го разрежете на парчета и да го украсите с печен шамфъстък отгоре.
ИЗБРАНО