Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Дубайски шоколад

Пригответе сами тази толкова известна рецепта

20’ Подготовка
15’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходини продукти:

За шоколада:

  • 200 г тъмен шоколад (с 70% какао или повече)
  • 100 г млечен шоколад
  • 50 г бял шоколад

За кадаифа:

  • 100 г кадаиф
  • 30 г масло

И още:

  • Крем пистачо
  • Печени и натрошени шамфъстъци

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте маслото в тигана и запечете кадаифа за около 10-15 минути, като периодично го разбърквате, докато стане златист и хрупкав. Смесете го с пистачо крема и оставете настрани.
  2. Разтопете тъмния, млечния и белия шоколад поотделно на водна баня или в микровълнова печка. Разбърквайте добре, за да се получи гладка шоколадова смес.
  3. Във форма за шоколад или подходяща тава, застлана с хартия за печене, изсипете първо слой от тъмния шоколад и го разстелете равномерно.
  4. След като шоколадът се охлади и стегне малко, добавете слой с кадаиф.
  5. Покрийте с още един слой разтопен шоколад. Оставете да стегне в хладилника за поне 2-3 часа, или докато стане твърд.
  6. След като шоколадът е стегнал, можете да го разрежете на парчета и да го украсите с печен шамфъстък отгоре.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен шоколад шамфъстък млечен шоколад бял шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче