Необходими продукти:
- 400 г ягоди
- 50 г захар
- 300 мл течна сметана
- 1 консерва подсладено кондензирано мляко (395 г)
- 1 щипка сол
- 1 ванилия
Начин на приготвяне:
- Измитите и почистени ягоди се смилат заедно със захарта на фино пюре.
- В купа се смесват подсладеното кондензирано мляко, ягодовото пюре, солта и ванилията. В друга купа сметаната се разбива с миксер, докато се сгъсти. Сметаната се прибавя към ягодовата смес и се разбърква внимателно. Сместа се прехвърля в купа и се слага във фризера.
- Когато стегне, леко се разбърква, за да се разбият кристалите (тази стъпка може да се пропусне).
- Сладоледът престоява 6 часа във фризера. Преди сервиране се оставя да отпусне за десетина минути.
ИЗБРАНО