Необходими продукти:
- 1 кг свинска кръв
- 500 г свински дроб
- 500 г свинско месо (по възможност по-тлъсто)
- 200 г ориз
- 2 големи глави лук
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. чубрица
- Сол на вкус
- Свински черва (почистени)
Начин на приготвяне:
- Нарежете свинския дроб и месо на малки парчета. Задушете ги в малко вода до полуготовност.
- Сварете ориза до полуготовност в подсолена вода и го оставете да се отцеди.
- Нарежете лука на ситно и го запържете в малко олио до златисто.
- В голям съд смесете задушеното месо, дроба, ориза и запържения лук. Добавете подправките - червен пипер, черен пипер, кимион, чубрица и сол. Накрая сложете свинската кръв и разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки равномерно.
- Напълнете почистените свински черва със сместа, като внимавате да не ги препълните, за да не се спукат при готвене. Завържете краищата на червата с конец.
- Сложете напълнените черва в голяма тенджера с подсолена вода. Варете на слаб огън около 1.5-2 часа, като внимавате да не се разпукат. Можете да ги пробиете леко с игла, за да ги избегнете.
- След като бахурът е сварен, го оставете да изстине. Може да се съхранява в хладилник или фризер.
ИЗБРАНО