Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Домашен бахур

Пригответе си го лесно сами у дома

20’ Подготовка
150’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг свинска кръв
  • 500 г свински дроб
  • 500 г свинско месо (по възможност по-тлъсто)
  • 200 г ориз
  • 2 големи глави лук
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. чубрица
  • Сол на вкус
  • Свински черва (почистени)

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете свинския дроб и месо на малки парчета. Задушете ги в малко вода до полуготовност.
  2. Сварете ориза до полуготовност в подсолена вода и го оставете да се отцеди.
  3. Нарежете лука на ситно и го запържете в малко олио до златисто.
  4. В голям съд смесете задушеното месо, дроба, ориза и запържения лук. Добавете подправките - червен пипер, черен пипер, кимион, чубрица и сол. Накрая сложете свинската кръв и разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки равномерно.
  5. Напълнете почистените свински черва със сместа, като внимавате да не ги препълните, за да не се спукат при готвене. Завържете краищата на червата с конец.
  6. Сложете напълнените черва в голяма тенджера с подсолена вода. Варете на слаб огън около 1.5-2 часа, като внимавате да не се разпукат. Можете да ги пробиете леко с игла, за да ги избегнете.
  7. След като бахурът е сварен, го оставете да изстине. Може да се съхранява в хладилник или фризер.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер червен пипер чубрица свинско ориз кимион черен дроб