Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Чийзкейк в бурканче

Едно кулинарно изкушение от Soul & Pepper TV

от
Soul & Pepper
Soul & Pepper

Кулинарният телевизионен канал Soul & Pepper, който е част от семейството на Dir.bg, предлага образователно и същевременно забавно съдържание, представено от свежи лица със завладяващи идеи. Целта на Soul & Pepper е да мотивира зрителите да придобият усет към здравословната храна и да изследват произхода на отделните продукти, включени в рецептите.

Кулинарните видео изкушения на Soul & Pepper могат да бъдат гледани онлайн само във "Вкусотиите" на Dir.bg.

Насладете се на поредното ни предложение:

Чийзкейк в бурканче

Необходими продукти за 2-4 бурканчета:

За базата:

  • 200 г бадеми, белени
  • 2 с.л. кокосово масло
  • 2 с.л. кокосова захар

За крема и топинга:

  • 250 г крема сирене, на стайна температура
  • 300 г гъсто кисело мляко
  • 1-2 с.л. мед, течен
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 200 г замразени боровинки, оставени предварително на стайна температура 
  • Щипка сол

Начин на приготвяне:

  1. Запечете бадемите на тиган без мазнина. Оставете ги да изстинат.
  2. Сложете ги в чопър и ги смелете. Добавете захарта и маслото и отново миксирайте за кратко.
  3. Разпределете получената смес между 4 бурканчета, на дъното на всяко. Оставете ги в хладилника, докато приготвяте крема.
  4. В купа смесете крема сиренето и киселото мляко. Разбъркайте. Добавете 1 с.л. мед, сока от лимон, ванилията и щипка сол. Разбъркайте отново. Опитайте и ако е необходимо добавете още една лъжица мед.
  5. Добавете в млечната смес ½ от боровинките и разбъркайте.
  6. Разпределете сместа в двете бурканчета с ядковата база. Не пълнете до горе.
  7. Разпределете останалите боровинки между бурканчетата. Консумирайте веднага или оставете в хладилника за още охлаждане.

 

Дайте оценка:

Тагове: сол боровинки крема сирене ванилия бадеми кисело мляко лимонов сок мед кокосово масло кокосова захар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче