Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Боб с пръжки

Устройте си класическо пиршество по нашенски

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
90’ Време за готвене
7 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 морков
  • Резени корен от целина
  • 2 глави червен лук
  • 1 стрък праз лук
  • 400 г фасул
  • Зехтин
  • Сол
  • Черен пипер
  • Пушен червен пипер
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 100 г домати от консерва
  • Риган
  • Канела
  • Джоджен
  • Девисил
  • Мащерка
  • Чубрица
  • 2 скилидки чесън, наситнени
  • 1 с.л. свинска мас
  • Магданоз
  • Копър
  • Свински пръжки
  • Кухненски чопър

 

Начин на приготвяне:

  1. 1 морков, няколко резена корен от целина и разполовена глава червен лук се прегарят на силно нагорещен тиган, така че да хванат коричка от всички страни.

    Снимка: Юлиян Илиев

  2. Бобът се сварява в тенджерата и му се сменя водата.

    Снимка: Юлиян Илиев

  3. Нарязват се на едро 1 стрък праз и 1 глава червен лук.

    Снимка: Юлиян Илиев

  4. Смилат се в кухненски чопър с малко сол, черен пипер и 2 с.л. зехтин.

    Снимка: Юлиян Илиев

  5. Сместа се запържва в 1 с.л. зехтин на нагорещен тиган и се добавят риган, черен пипер, 1 щипка канела, джоджен, девисил, мащерка и чубрица на око. Наситняват се и 2 скилидки чесън. Всичко се разбърква и се запържва за 5 мин. Добавят се доматеното пюре, пушеният червен пипер, сосът се разбърква и се сипват доматите от консерва. След 3 мин. тиганът се маха от огъня.

    Снимка: Юлиян Илиев

    Снимка: Юлиян Илиев

  6. В тенджера под налягане се поставят бобът, прегорените зеленчуци, сосът от тигана, 1 с.л. свинска мас, наситнените магданоз и копър. Долива се вода според инструкциите на тенджерата. Ястието се вари под налягане за 60 мин.

    Снимка: Юлиян Илиев

  7. Сервира се с прясно приготвени свински пръжки и листа от целина или магданоз. Да ви е сладко!

    Снимка: Юлиян Илиев

Gefu Мулти чопър Spino

GEFU Мулти чопър SPINO ще ви улесни с много в кухненските дейности, като нарязване на зеленчуци, плодове, сирена, шоколад и ядки.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер девисил мащерка чубрица червен лук домати моркови магданоз праз целина свинско риган пушен червен пипер джоджен канела бял боб доматено пюре

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче