Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бирен хляб

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

200 мл бира,
350 г брашно,
2 ч. л. мед,
2 ч. л. сол,
7 г прясна мая,
или 2 и 1/2 ч. л. суха мая,
1 с. л. олио

Брашното се пресява в купа. Добавят маята, медът и бирата (стайна температура).
Омесва се еластично тесто, като накрая се прибавят солта и олиото. Купата се покрива и се оставя на топло място за 1 час. Втасалото тесто се премесва. В намаслена тава (хартия за печене) се оформя хляба.
По желание се поръсва с брашно и ленени семки и се оставя за още 15 минути. Фурната се загрява на 180 С.

Дайте оценка:

Тагове: бира олио прясна мая суха мая хляб мед брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче