Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Арабски омлет с месо

Ще си оближете пръстите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 350 г телешко или агнешко
  • 1 връзка зелен лук
  • 4 яйца
  • 1/2 с.л. брашно
  • 1 с.л. краве масло
  • 100 мл прясно мляко
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Магданоз

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Месото се смила на машинка или ръчна мелачка, след което се запържва с малко масло, сол и черен пипер до лек загар, но без да се препържва.
  2. Яйцата се разбъркват и към тях се добавят нарязаният зелен лук, наситненият магданоз, солта, брашното и прясното мляко.
  3. Към тези продукти се прибавя и мляното месо. Всичко се разбърква и се излива в добре загрят тиган с малко мазнина на дъното.
  4. Омлетът се готви до сгъстяване и се поднася със свежи зеленчуци.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен пипер телешко агнешко пържене тиган яйца прясно мляко зелен лук омлет

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче