Необходими продукти:
- Едно агнешко бутче, около 1 кг
- 20 листа прясна мента
- олио
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- Правят се разрези в месото с остър нож и вътре се вкрарват листата от мента.
- Намазва се с олио и се наръсва със сол и черен пипер.
- Втори вариант за пълнене на прорезите на месото - забърква се "паста" от 1 глава леко задушен лук, сол, счуканата мента и 1 ч.л. мед и с нея се пълнят прорезите, а с остатъка се намазва бутчето.
- Залива се с 1 чаша вода, увива се във фолио и се пече на средна температура във фурната около 2 часа - 2 часа и 30 мин., докато место стане крехко.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО