Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Агнешко с мента

Крехко и сочно

От Неизвестен Неизвестен
20’ Подготовка
2’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Едно агнешко бутче, около 1 кг
  • 20 листа прясна мента
  • олио
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

 

  1. Правят се разрези в месото с остър нож и вътре се вкрарват листата от мента.
  2. Намазва се с олио и се наръсва със сол и черен пипер.
  3. Втори вариант за пълнене на прорезите на месото - забърква се "паста" от 1 глава леко задушен лук, сол, счуканата мента и 1 ч.л. мед и с нея се пълнят прорезите, а с остатъка се намазва бутчето.
  4. Залива се с 1 чаша вода, увива се във фолио и се пече на средна температура във фурната около 2 часа - 2 часа и 30 мин., докато место стане крехко.

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер олио агнешко прясна мента

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче