Рецептата се казва "3-2-1" 3кг домати,2кг чушки,1кг патладжани,1 чч олио,1чч захар,1 сл сол,2 чл кимион.Нарязват се зеленчуците,слагат се в тава и се пекат във фурната около 1 час.После се пасират,слага се кимиона,пълнят се 400гр буркани и се варят 20 мин.
"Черна, загоряла люспа" СИ Е РАМНО НА ИЗГОРЯЛА ЧУШКА
На това нула време ли му викате? Печени чушки продават в буркани навсякъде, доматено пюре - също. Половин буркан доматено пюре и един с чушки. Чушките се обработват в чопър, слага се кимион, магданоз, сол на вкус, може и чесън, мазнина - олио или зехтин и се получава едросмляна лютеница точно за 5 минути.
Лютеница с чесън?!
На това баба му викаше доматен сос с печени чушки.
Дискусия