Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зелени бургери

Свежа алтернатива на класическите месни бургери

30’ Подготовка
20’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 2 средно големи глави лук, нарязани на ситно
  • 250 г спанак
  • 150 г галета
  • Индийско орехче
  • 100 г зрял чедър, настърган
  • 40 г пармезан, настърган на ситно
  • 1-2 големи яйца, разбити
  • 3 с.л. самонабухващо брашно

За поднасяне:

  • 6 питки за бургери
  • 4 зрели домата, нарязани на филийки
  • Кетчуп
  • Пържени картофки (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. В половината зехтин, загрят в тиган на котлона, запържете лука за 10 мин., докато омекне. Оставете го настрани, за да се охлади.
  2. Нарежете на ситно спанака и го сложете в купа. Към него прибавете лука, галетата, малко индийско орехче, чедъра и пармезана и разбъркайте добре.
  3. Сложете яйцата малко по малко, тъй като може да не ви трябва цялото количество. Следете сместа да бъде стегната и хомогенна.
  4. Разделете я на осем равни части и ги оформете на дебели кюфтета с големината на питките. Ако ви остават, може да ги замразите в камерата.
  5. В плитка чиния сипете брашното, подправете го със сол и черен пипер и оваляйте всяко кюфте в него.
  6. Загрейте останалия зехтин в тигана и запържете всяко кюфте за 5 минути.
  7. Сглобете бургерите като запечете за кратко питките на сух тиган. В тях сложете по едно от спаначените кюфтета, резени домат, кетчуп и едно пържено яйце по желание.
  8. Поднесете с пържени картофки.

Снимка: iStock by Getty Images

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин лук яйца бяло брашно индийско орехче чедър спанак пармезан галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче