Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 2 средно големи глави лук, нарязани на ситно
- 250 г спанак
- 150 г галета
- Индийско орехче
- 100 г зрял чедър, настърган
- 40 г пармезан, настърган на ситно
- 1-2 големи яйца, разбити
- 3 с.л. самонабухващо брашно
За поднасяне:
- 6 питки за бургери
- 4 зрели домата, нарязани на филийки
- Кетчуп
- Пържени картофки (по желание)
Начин на приготвяне:
- В половината зехтин, загрят в тиган на котлона, запържете лука за 10 мин., докато омекне. Оставете го настрани, за да се охлади.
- Нарежете на ситно спанака и го сложете в купа. Към него прибавете лука, галетата, малко индийско орехче, чедъра и пармезана и разбъркайте добре.
- Сложете яйцата малко по малко, тъй като може да не ви трябва цялото количество. Следете сместа да бъде стегната и хомогенна.
- Разделете я на осем равни части и ги оформете на дебели кюфтета с големината на питките. Ако ви остават, може да ги замразите в камерата.
- В плитка чиния сипете брашното, подправете го със сол и черен пипер и оваляйте всяко кюфте в него.
- Загрейте останалия зехтин в тигана и запържете всяко кюфте за 5 минути.
- Сглобете бургерите като запечете за кратко питките на сух тиган. В тях сложете по едно от спаначените кюфтета, резени домат, кетчуп и едно пържено яйце по желание.
- Поднесете с пържени картофки.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО