Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зеленчукова супа рустик

Подходяща за лек обяд в студените дни

15’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук, накълцана
  • 2 моркова, нарязани
  • 2 стръка целина, нарязани
  • 50 г леща, сурова
  • 1 и ½ зеленчуков бульон
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. прясна мащерка, нарязана на ситно
  • 1 стрък праз, нарязан на тънки резени
  • 175 г карфиол, начупен на малки розички
  • 1 тиквичка, нарязана
  • 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • ½ глава савойско зеле, почистено от кочана и външните листа и нарязано
  • 1 с.л. босилек, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голяма тенджера. Сложете лука, морковите и целината и ги запържете за 10 мин., като разбърквате от време на време. Прибавете лещата, разбъркайте отново и я оставете за около 1 мин.
  2. Налейте горещия бульон, добавете доматеното пюре и мащерката и разбъркайте пак добре. Сложете праза, карфиола, тиквичката и чесъна. Нека течността заври, а когато това стане, намалете котлона, покрийте тенджерата с капак и оставете да къкри 15 мин.
  3. Накрая добавете зелето и босилека. Гответе още 5 мин., докато омекне. Подправете с черен пипер и поднесете супата топла.

Дайте оценка:

Тагове: чесън олио лук зеле моркови праз прясна мащерка бульон тиквички доматено пюре карфиол босилек леща

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче