Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Запечен карфиол с чедър

Вечеря за 30 минути

10’ Подготовка
35’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 голяма глава карфиол, начупена на розички
  • 500 мл прясно мляко
  • 4 с.л. брашно
  • 50 г масло
  • 100 г узрял чедър, настърган
  • 2-3 с.л. галета

Начин на приготвяне:

  1. Сложете карфиола във вряща вода и го бланширайте за 5 мин. След това го изцедете и изсипете в подходяща дълбока тава. Загрейте фурната на 220 градуса.
  2. Загрейте млякото в касерола, прибавете брашното и маслото.
  3. Бъркайте интензивно, докато сместа се превърне в гъст сос. Изключете котлона, сипете чедъра, разбъркайте.
  4. Изсипете соса върху карфиола, поръсете с галетата и печете за 20 мин. до готовност.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло бяло брашно прясно мляко карфиол чедър галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче