800 гр. свинско месо (не много тлъсто), 200 мл вино, 1 кутия млени домати, червен пипер, черен пипер, сол, 1 глава лук, 1 морков, олио. За гарнитурата - 1 ч.ч. ориз, 1 пак. масло (125 гр.).
В мазнината се задушава нарязаното на ситно свинско месо. След като се пусне в сгорещеното олио, се залива с червеното вино, намаляват се градусите на котлона и се захлупва с капак, за да си пусне водата и се изчаква тя да изври (около 20 мин.). След това при месото се добавят нарязания на ситно лук и морков, разбърква се няколко пъти и се слагат червения пипер и доматите. Добавя се вода и се вари, докато се сгъсти соса. Може да се добави и малко размито в сосчето брашно за по-голяма гъстота. Слагат се солта и черния пипер.
Междувременно се приготвя ориз-пилаф за гарнитура: в разтопеното масло се обръща няколко пъти оризът, докато стане прозрачен. Сипват се 2 чаши и половина вода, изчаква се да заври, захлупва се с плътно прилягащ капак и се намалява на най-ниската степен на котлона. Стои така 20 минути, след което се отстранява от котлона, но НЕ СЕ МАХА капакът на тенджерката. След 1/2 час се отхлупва и се разрохква с вилица.
800 гр. свинско месо (не много тлъсто), 200 мл вино, 1 кутия млени домати, червен пипер, черен пипер, сол, 1 глава лук, 1 морков, олио. За гарнитурата - 1 ч.ч. ориз, 1 пак. масло (125 гр.).
В мазнината се задушава нарязаното на ситно свинско месо. След като се пусне в сгорещеното олио, се залива с червеното вино, намаляват се градусите на котлона и се захлупва с капак, за да си пусне водата и се изчаква тя да изври (около 20 мин.). След това при месото се добавят нарязания на ситно лук и морков, разбърква се няколко пъти и се слагат червения пипер и доматите. Добавя се вода и се вари, докато се сгъсти соса. Може да се добави и малко размито в сосчето брашно за по-голяма гъстота. Слагат се солта и черния пипер.
Междувременно се приготвя ориз-пилаф за гарнитура: в разтопеното масло се обръща няколко пъти оризът, докато стане прозрачен. Сипват се 2 чаши и половина вода, изчаква се да заври, захлупва се с плътно прилягащ капак и се намалява на най-ниската степен на котлона. Стои така 20 минути, след което се отстранява от котлона, но НЕ СЕ МАХА капакът на тенджерката. След 1/2 час се отхлупва и се разрохква с вилица.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност