Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 1 глава лук
- 2 стръка целина
- 1,7 л вода
- 1 кубче био зеленчуков бульон
- лимонова кора, от 2 лимона
- лимонов сок, от 2 лимона
- сол
- пипер
- 250 г паста "Орзо"
- 120 г грах
- 250 г спанак
- 1 морков, нарязан на тънки ивици с белачка
- селски хляб за гарнитура
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в тенджера на среден огън.
- Лукът и стръковете целина се нарязват на ситно. Запържете ги за 5-6 минути, докато станат златисти.
- Изсипете водата в тенджерата заедно с кубчето бульон, лимоновата кора и сока от лимоните. Овкусете със сол и черен пипер и оставете водата да заври.
- Веднага щом това стане, добавете орзото в тенджерата и варете 10 минути.
- След това добавете граха и спанака. Разбъркайте с черпак и варете още 5 минути.
- Подправете на вкус и сервирайте с морковени люспи, зехтин и начупен пресен хляб.
ИЗБРАНО