Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта ”Венец”

От Вкусотиите на Бени Вкусотиите на Бени
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За блатовете:
5 яйца,
1 и 1/2 чаена чаша захар,

1 и 1/2 чаена чаша брашно,
1 ванилия,

1 бакпулвер,

червена боя за сладки,
олио за формата.

За крема:

3 пакета сух крем за торта ванилия (може и 1 литър сладкарска сметана),
червена боя за сладки,
плодове по избор,
сироп от един компот за сиропиране на блатовете.



Блатовете се приготвят, като яйцата се разбиват с миксер заедно със захарта до пълното и разтваряне. Прибавят се ванилията,червената боя за сладки и брашното на малки порции.
Кръгла форма за кекс се намазва с мазнина и се поръсва с малко брашно.
Сместа се изсипва в нея и се пече около 40 минути първоначално на долен реотан, докато се напълни формата, и се допича на горен и долен реотан на 180-200 градуса. Готовият блат се изчаква да изстине, изважда се от формата и вече изстинал се разрязва хоризонтално на три блата.
Сметаната се разбива до пухкав крем според указанията на опаковката.
Първият блат се напоява леко с част от сиропа на компота. Намазва се със сметана и се слагат плодовете. Покрива се с втория блат, който се гарнира по същия начин. Слага се третият блат. Сиропира се , маже се със сметана и с останалата част от сметаната се запълва отвора по средата на тортата. Украсява се по желание.
Оставете в хладилника за 2-3 часа да стегне преди консумация.

Дайте оценка:

Тагове: олио компот яйца ванилия кафява захар бакпулвер брашно крем

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче