Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта Варна

От Галя Хрисова Димитрова Галя Хрисова Димитрова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

за блата:
2 кутии какаови бисквити,
250 гр. краве масло,
150 гр. сурови орехи,
1 течна есенция ром

за крема-мус:
500 мл течна сметана,
1 ч.ч. захар,
1 крема сирене,
1 желатин,
2-3 праскови,
1 течна ванилия

за глазурата:
150 мл. течна сметана,
200 гр. черен шоколад

Приготвяне на блата: в блендер смиламе продуктите, като маслото е разтопено предварително, приготвяме тортена форма със сладкарска хартия на дъното. Бисквитената смес изсипваме във формата и леко изравняваме, без много да натискаме. Оставяме в хладилника да се охлади.

Приготвяне на крема-мус: В съд нарязваме плодовете + 1/2 ч.ч. захар и желатина и загряваме при бъркане, докато стане на каша, след което пасираме и оставяме да се охлади. Разбиваме сметаната с останалата захар до твърда консистенция, добавяме крема сиренето и плодовото желе + ванилията и разстиламе върхо охладения блат. Отново охлаждаме.

Приготвяне на глазурата: загряваме сметаната и дръпваме от котлона, начупваме шоколада вътре и бъркаме с лъжица, докато стане гладка каша. Изсипваме върху сметановия мус и охлаждаме 1 нощ. Преди сервиране поръсваме с какао.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло бяла захар крема сирене ванилия готварска сметана орехи желатин кедрови ядки праскови ром

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче