Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта троен шоколад

Насладете се на истинско изживяване за сетивата

30’ Подготовка
30’ Време за готвене
8 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

За шоколадовите блатове:

  • 200 г брашно
  • 50 г какао на прах
  • 1 ½ ч.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. сода бикарбонат
  • Щипка сол
  • 200 г захар
  • 2 яйца
  • 120 мл прясно мляко
  • 120 мл олио
  • 120 мл горещо кафе (или гореща вода)

За крема троен шоколад:

  • 200 г черен шоколад (70% какао)
  • 200 г млечен шоколад
  • 200 г бял шоколад
  • 600 мл течна сметана (по 200 мл за всеки слой)
  • 50 г масло

За декорация:

  • Пресни дребни плодове по избор (ягоди, боровинки)

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180°C и покрийте с хартия за печене две форми за торта с диаметър 20 см.
  2. В купа смесете сухите съставки: брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта.
  3. В друга купа разбийте яйцата и захарта до пухкавост, след това добавете млякото и растителното масло.
  4. Постепенно добавяйте сухите съставки към течната смес, като разбърквате до хомогенност.
  5. Накрая изсипете горещото кафе (или вода) и разбъркайте. Сместа ще бъде течна - това е нормално.
  6. Разпределете тестото равномерно между двете форми и печете 25-30 минути или докато клечка за зъби, забита в центъра, излезе суха. Оставете блатовете да изстинат напълно.
  7. Загрейте 200 мл сметана на слаб огън, без да я оставяте да заври. Добавете черния шоколад и разбъркайте, докато се разтопи. Оставете сместа да изстине и леко да стегне.
  8. Повторете същото с млечния и белия шоколад, като използвате отделни купи за всеки слой.
  9. Ако искате кремът да е по-гладък и богат, добавете по 10-15 г масло към всяка смес.
  10. Поставете първия блат върху поднос. Намажете го с черния шоколадов крем.
  11. Поставете втория блат и нанесете млечния шоколадов крем.
  12. Завършете с белия шоколадов крем като най-горен слой. Оставете тортата да стегне в хладилник за поне 2-3 часа.
  13. Украсете тортата с ягоди и други дребни плодове.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: краве масло олио яйца сладкарска сметана черен шоколад какао кафе бяло брашно прясно мляко бакпулвер сода млечен шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче