Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта Таралежче

От Росица П. Илиева Росица П. Илиева
30’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • какаови бисквити - 500 г
  • захар - 100 г
  • краве масло - 150 г
  • орехи - скълцани 200 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • ванилия - 1 щипка
  • шоколадова фигурка

Начин на приготвяне:

  1. Бисквитите се натрошават на не много ситни парчета, към тях се прибавят и скълцаните орехи.
  2. Маслото и захарта и ванилията се разбиват до образуване на пяна, добавя се млякото.
  3. Разбитата смес се добавя към бисквитите и орехите и се разбърква отново до получаване на гладка смес.
  4. В поднос с ръцете се оформя тялото на таралежа. За очи и муцунка се слагат цветни бонбони, както и отстрани за декорация.
  5. Начупва се шоколадова фигурка на неравномерни парчета и се поставя на горната част на таралежа, като в предната част са по-малки, а в задната - по-големи.
  6. Готовата торта таралежче се оставя в хладилника да стегне за няколко часа.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче