Необходими продукти:
- какаови бисквити - 500 г
- захар - 100 г
- краве масло - 150 г
- орехи - скълцани 200 г
- прясно мляко - 300 мл
- ванилия - 1 щипка
- шоколадова фигурка
Начин на приготвяне:
- Бисквитите се натрошават на не много ситни парчета, към тях се прибавят и скълцаните орехи.
- Маслото и захарта и ванилията се разбиват до образуване на пяна, добавя се млякото.
- Разбитата смес се добавя към бисквитите и орехите и се разбърква отново до получаване на гладка смес.
- В поднос с ръцете се оформя тялото на таралежа. За очи и муцунка се слагат цветни бонбони, както и отстрани за декорация.
- Начупва се шоколадова фигурка на неравномерни парчета и се поставя на горната част на таралежа, като в предната част са по-малки, а в задната - по-големи.
- Готовата торта таралежче се оставя в хладилника да стегне за няколко часа.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО