Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тирамису торта

Подходяща за специални поводи

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
50’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
2 Трудност

Необходими подукти:

  • 36 бр. бишкоти "Савоярди"
  • 250 г маскарпоне
  • 125 г крема сирене
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • няколко капки есенция ром
  • 50 мл ликьор "Амарето"
  • 100 мл еспресо
  • какао за декорация

Начин на приготвяне:

  1. Белтъците се отделят от жълтъците.
  2. Жълтъците се разбиват заедно със захарта с миксер на крем. Към тях се добавят маскарпонето, крема сиренето и есенцията ром. Бърка се до гладкост.
  3. С чисти и сухи бъркалки на миксера белтъците и щипка сол към тях се разбиват на твърд сняг. Добавят се на етапи към жълтъчната смес и се бъркат леко с шпатула до хомогенност.
  4. Еспресото се смесва с ликьора.
  5. По стените на форма с падащо дъно (диаметър 20 см) се редят вертикално една до друга счупени на половина бишкоти, предварително потопени в кафето. Подреждат се плътно и на дъното. Слага се слой крем. Отгоре пак бишкоти. Завършва се с крем.
  6. Тирамисуто се прибира в хладилник за 24 часа.
  7. Поръсва се с какао преди сервиране.

Дайте оценка:

Тагове: маскарпоне яйца крема сирене пудра захар какао кафе есенция ром ликьор бишкоти Савоярди