500 гр маскарпоне,
5 яйца,
50 мл Бейлис,
50 мл Амарето,
200гр захар,
3 неподсладени кафета,
3 пакетчета бишкоти "Савоярди",
какао на прах за поръсване
Всички продукти трябва да са със стайна температура.
Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте със захарта до побеляване, прибавете ликьорите и маскарпонето, бъркайте до получаване на гладък крем. Разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно ги прибавете към сместа. Топете бишкотите хоризонтално до половината в изстиналото кафе и ги редете в правоъгълен съд, покрийте ги с пласт крем, така наредете 3 реда, като завършите с крем и поръсете обилно с какао на прах през цедка. Преди консумация оставете 12 часа в хладилник.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО