1 кг тиквички,
1 връзка пресен лук или
1 глава стар лук,
2 филии хляб,
2 скилидки чесън,
сол, черен пипер, магданоз на вкус,
4-6 с.л зехтин,
4 яйца
Тиквичките се белят и режат на колелца. На котлона се слага вода и когато тя заври, тиквичките се пускат вътре и се оставят да врят около 10 минути докато омекнат. Изцеждат се добре от водата и с помоща на вилица се намачкват.
В тиган се загрява половината от зехтина и се задушават нарязаният на ситно лук и смачканият чесън. Когато омекнат се добавят намачканите тиквички и се задушават 3-4 минути. Сместа се посолява и подправя с черния пипер и магданоза.
Поставя се в огнеупорен съд. Филиите се правят на трохи и се разпределят отгоре върху тиквичките. Полива се със зехтина. Чуквате яйцата в гювечето. Пекат се в предварително загряа на 200 градуса фурна, до зачервяване на хлебните трохи.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.