Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тиквички по селски

От Виктор Андреев Виктор Андреев
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 кг тиквички,
1 връзка пресен лук или
1 глава стар лук,
2 филии хляб,
2 скилидки чесън,
сол, черен пипер, магданоз на вкус,
4-6 с.л зехтин,
4 яйца

Тиквичките се белят и режат на колелца. На котлона се слага вода и когато тя заври, тиквичките се пускат вътре и се оставят да врят около 10 минути докато омекнат. Изцеждат се добре от водата и с помоща на вилица се намачкват.

В тиган се загрява половината от зехтина и се задушават нарязаният на ситно лук и смачканият чесън. Когато омекнат се добавят намачканите тиквички и се задушават 3-4 минути. Сместа се посолява и подправя с черния пипер и магданоза.

Поставя се в огнеупорен съд. Филиите се правят на трохи и се разпределят отгоре върху тиквичките. Полива се със зехтина. Чуквате яйцата в гювечето. Пекат се в предварително загряа на 200 градуса фурна, до зачервяване на хлебните трохи.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер пресен лук магданоз яйца тиквички хляб кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче