Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тиквен сладкиш

От Албена Мишева Албена Мишева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1,2 кг тиква
1 ч.ч. захар
1 пакет домашна юфка
1 ч.ч. едро нарязани орехи
100 мл олио
1 ч.л. канела

за сиропа:
350-400 мл вода
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ванилия



Настържете тиквата на едро и смесете със захарта, орехите, канелата, юфката и олиото. Разбъркайте добре, изсипете в тавичка и печете в умерена фурна на 180 градуса за около 30-35 минути.

През това време сварете сиропа, като смесите водата, захарта и ванилията, за 10 минути. Веднага след като извадите сладкиша от фурната, заливате с охладения сироп. Оставете за няколко часа да се охлади и да поеме сиропа.

Дайте оценка:

Тагове: олио тиква бяла захар ванилия канела вода орехи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче