1,2 кг тиква
1 ч.ч. захар
1 пакет домашна юфка
1 ч.ч. едро нарязани орехи
100 мл олио
1 ч.л. канела
за сиропа:
350-400 мл вода
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
Настържете тиквата на едро и смесете със захарта, орехите, канелата, юфката и олиото. Разбъркайте добре, изсипете в тавичка и печете в умерена фурна на 180 градуса за около 30-35 минути.
През това време сварете сиропа, като смесите водата, захарта и ванилията, за 10 минути. Веднага след като извадите сладкиша от фурната, заливате с охладения сироп. Оставете за няколко часа да се охлади и да поеме сиропа.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО