Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тепси кебап

От Десислава Игнатова Десислава Игнатова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

300 гр. сланина,
250 гр. бекон,
300 гр. свински черен дроб,
1 буркан нарязано кисело зеле,
2 стрък праз,
1 люта чушка,
червен пипер,
копър и сол на вкус,
олио

В дълбок тиган се запържват нарязаните на купчета сланина, бекон и измитият и изкиснат черен дроб. Добавя се нарязаният на кръгчета праз, червеният пипер, копъра и солта. Налива се малко вода, покрива се с капак и се оставя да се задуши. След 10 минути се прибавя една люта чушка, нарязана на ситно. През това време в тенджера се сварява киселото зеле за около 10 минути. Добавя се зелето при другите неща в тигана и се оставя да къкри още 15-20 минути. Всичко се прехвърля в тава и се запича в загрята на 200 градуса фурна докато хване коричка.

Сервирано топло и с червено винце е перфектно!

Дайте оценка:

Тагове: червен пипер кисело зеле олио праз копър бекон люти чушки черен дроб сланина

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче