300 гр. сланина,
250 гр. бекон,
300 гр. свински черен дроб,
1 буркан нарязано кисело зеле,
2 стрък праз,
1 люта чушка,
червен пипер,
копър и сол на вкус,
олио
В дълбок тиган се запържват нарязаните на купчета сланина, бекон и измитият и изкиснат черен дроб. Добавя се нарязаният на кръгчета праз, червеният пипер, копъра и солта. Налива се малко вода, покрива се с капак и се оставя да се задуши. След 10 минути се прибавя една люта чушка, нарязана на ситно. През това време в тенджера се сварява киселото зеле за около 10 минути. Добавя се зелето при другите неща в тигана и се оставя да къкри още 15-20 минути. Всичко се прехвърля в тава и се запича в загрята на 200 градуса фурна докато хване коричка.
Сервирано топло и с червено винце е перфектно!
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.