Необходими продукти:
- 2 бриош питки за хотдог
- 2 сурови телешки наденички
- Майонеза
- Горчица
- 1 тънък резен чедър
- Червен лук, на тънки полушайби
- Олио
Начин на приготвяне:
- На силен огън се загрява тиган с незалепващо покритие или се използва плоча за печене.
- Питките се разполовяват надлъжно и се запичат съвсем леко от двете страни без мазнина.
- Слагат се наденичките и лукът с няколко капки олио в тигана.
- Долната част на всяка питка се намазва с малко майонеза от вътрешната ѝ страна, а горната се намазва с 1 ч.л. горчица отвътре.
- Когато лукът леко загори, се поставя по равно върху всяка долна половина от питките.
- Наденичките се обръщат да се запържат от всички страни. Когато са готови, отгоре им се слага чедъра, докато се поразтопи. За ускоряване на процеса, може да се излеят две капачки вода.
- На всеки хотдог се слага по една наденичка, захлупва се с горната част от питката и в средата му се забива малко ножче или дървена клечка за шишчета, за да не се разпада.
- Идеалната гарнитура в случая са пържени картофки и кисели краставички.
ИЗБРАНО