Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Телешки хотдог

У дома е по-евтино

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 бриош питки за хотдог
  • 2 сурови телешки наденички
  • Майонеза
  • Горчица
  • 1 тънък резен чедър
  • Червен лук, на тънки полушайби
  • Олио

Начин на приготвяне:

  1. На силен огън се загрява тиган с незалепващо покритие или се използва плоча за печене.
  2. Питките се разполовяват надлъжно и се запичат съвсем леко от двете страни без мазнина.

    Снимка: Юлиян Илиев

  3. Слагат се наденичките и лукът с няколко капки олио в тигана.

    Снимка: Юлиян Илиев

  4. Долната част на всяка питка се намазва с малко майонеза от вътрешната ѝ страна, а горната се намазва с 1 ч.л. горчица отвътре.

    Снимка: Юлиян Илиев

  5. Когато лукът леко загори, се поставя по равно върху всяка долна половина от питките.

    Снимка: Юлиян Илиев

  6. Наденичките се обръщат да се запържат от всички страни. Когато са готови, отгоре им се слага чедъра, докато се поразтопи. За ускоряване на процеса, може да се излеят две капачки вода.

    Снимка: Юлиян Илиев

  7. На всеки хотдог се слага по една наденичка, захлупва се с горната част от питката и в средата му се забива малко ножче или дървена клечка за шишчета, за да не се разпада.

    Снимка: Юлиян Илиев

  8. Идеалната гарнитура в случая са пържени картофки и кисели краставички.

    Снимка: Юлиян Илиев

Дайте оценка:

Тагове: горчица олио червен лук телешко сурова наденица питка майонеза чедър

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче