Необходими продукти:
орехови ядки 50 г,
кисело мляко 500 г,
краставички 500 г,
чесън 4—5 скилидки,
олио 30 г,
копър, магданоз
Начин на приготвяне: Киселото мляко се разбива на гладък крем и по желание се разрежда със студена вода.
Към него се прибавят краставичките, нарязани на дребни кубчета, като по-добре е да не се белят, ако кората им не е горчива.
Подправя се с чесъна, счукан с малко сол на кашица, с лъжица ситно нарязан копър, лъжица магданоз и растителното масло.
Тараторът се поднася охладен и поръсен със смлените орехови ядки като първо ястие или като салата към второто ястие, без да се прибавя в него вода.
Време за приготвяне: 30 минути
Приятен апетит!
ИЗБРАНО