500 гр. кайма,
1 малък морков,
черен пипер - на зърна и смлян,
1 глава лук,
1 с. л. чубрица,
1 филия твърд хляб, накиснат в малко вода,
1 пакетче много тънки солети,
2 с.л.галета
Начин на приготвяне: 6 яйца се сваряват. Каймата се омесва добре с подправките, ситно нарязания лук, 1 яйце и филията хляб. От така получената смес се оформят 6 топки, всяка от които се разстила на тънак слой и с нея се обвиват яйцата. От едната страна на яйцето каймата се удължава, за да се оформи муцуната на таралежа, за очи се поставят 2 зърна черен пипер, а върху муцуната се поставя малко парче от морков. Така готовите таралежи се поръсват с галета и се пекат в намазнена с олио тава до готовност. След изпичането им за бодли се поставят солетите. Готовите таралежи се поставят в плитка чиния, в която предварително са поставени листа от зелена салата.
500 гр. кайма,
1 малък морков,
черен пипер - на зърна и смлян,
1 глава лук,
1 с. л. чубрица,
1 филия твърд хляб, накиснат в малко вода,
1 пакетче много тънки солети,
2 с.л.галета
Начин на приготвяне: 6 яйца се сваряват. Каймата се омесва добре с подправките, ситно нарязания лук, 1 яйце и филията хляб. От така получената смес се оформят 6 топки, всяка от които се разстила на тънак слой и с нея се обвиват яйцата. От едната страна на яйцето каймата се удължава, за да се оформи муцуната на таралежа, за очи се поставят 2 зърна черен пипер, а върху муцуната се поставя малко парче от морков. Така готовите таралежи се поръсват с галета и се пекат в намазнена с олио тава до готовност. След изпичането им за бодли се поставят солетите. Готовите таралежи се поставят в плитка чиния, в която предварително са поставени листа от зелена салата.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност