500 - 600 г брашно
250 г свинска мас, маргарин или масло
1 яйце
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 пакетче амонячна сода или бакпулвер
ванилия,
сусам
сладко или мармалад за намазване
Брашното и маста се претриват, за да се получат трохи. После се добават останалите продукти и се замсва меко, гладко тесто. Разделя се на 6 топки. Всяка се разточва и се слага в тава, маже се със сладко, слага се втора разточена топка, надупчва се с вилица, намазва се с кисело мляко и се поръсва със сусам и захар. Пече се до златиста коричка. Вади се от фурната и се нарязва на квадрати или ромбове. Да ви е сладко!
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО