Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Суфле палачинки

Пухкави и невероятно вкусни

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
15’ Подготовка
20’ Време за готвене
0 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 жълтъка
  • 6 белтъка
  • 40 мл прясно мляко
  • 2 с.л. олио
  • няколко капки есенция ванилия
  • 8 с.л. брашно
  • 2 ч.л. оцет
  • 3 с.л. захар

Снимка: Ивайла Тодорова

 

Начин на приготвяне:

  1. Жълтъците се разбиват в купа с млякото, олиото и ванилията до получаването на бял крем.Към тях се добавя пресятото брашно и се бърка до гладкост.
  2. В отделна купа с миксер се разбиват белтъците и оцета на пяна. Към тях се добавя постепенно захарта и се бърка, до получаването на сняг.
  3. Сместа с жълтъците се прибавя постепенно и с леко бъркане към белтъците. Това се получава най-добре с шпатула.
  4. Загрява се незалепващ тиган за палачинки на средна степен. Сипват се по 2 пълни лъжици от сместа една върху друга (това количество е за една палачинка).
  5. В тигана се слага 1 лъжица вода и се захлупва с капак. Така палачинките започват да бухват. Изпичат се за около минута-две, ще усетите кога се отлепят. Пекат се и от другата страна, отново под капак.
  6. Сервират се по желание с пудра захар, плодове и карамелен сироп.

Дайте оценка:

Тагове: олио оцет яйца бяла захар ванилия бяло брашно прясно мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче