Необходими продукти:
- 4 жълтъка
- 6 белтъка
- 40 мл прясно мляко
- 2 с.л. олио
- няколко капки есенция ванилия
- 8 с.л. брашно
- 2 ч.л. оцет
- 3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
- Жълтъците се разбиват в купа с млякото, олиото и ванилията до получаването на бял крем.Към тях се добавя пресятото брашно и се бърка до гладкост.
- В отделна купа с миксер се разбиват белтъците и оцета на пяна. Към тях се добавя постепенно захарта и се бърка, до получаването на сняг.
- Сместа с жълтъците се прибавя постепенно и с леко бъркане към белтъците. Това се получава най-добре с шпатула.
- Загрява се незалепващ тиган за палачинки на средна степен. Сипват се по 2 пълни лъжици от сместа една върху друга (това количество е за една палачинка).
- В тигана се слага 1 лъжица вода и се захлупва с капак. Така палачинките започват да бухват. Изпичат се за около минута-две, ще усетите кога се отлепят. Пекат се и от другата страна, отново под капак.
- Сервират се по желание с пудра захар, плодове и карамелен сироп.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО