Необходими продукти:
- 80 г масло
- 1 черен шоколад
- 5 с.л. захар
- 2 с.л. какао
- 2 яйца
- есенция ванилия
- 4 с.л. кокосово брашно
- 1 шепа череши
Начин на приготвяне:
- Черешите се почистват от костилките.
- Маслото, шоколадът и захарта се разтопяват на водна баня. Оставят се да се охладят до стайна температура.
- Към сместа се добавят яйцата и се рабърква добре. После се слагат няколко капки есенция ванилия, какаото и кокосовото брашно. Разбърква се и се изсипва във форма за печене или малка тавичка, застлани с хартия.Отгоре се нареждат черешите.
- Пече се на 180 градуса без вентилатор в предварително загрята фурна за 40 мин.
- Отвън е с хрупкава коричка, вътре - с течен център. Може да се хапва и топъл, и охладен. Топка сладолед му е супер компания.
ИЗБРАНО