Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Суфле кейк с череши

За черешова наслада, обляна в шоколад

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
30’ Подготовка
40’ Време за готвене
0 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 80 г масло
  • 1 черен шоколад
  • 5 с.л. захар
  • 2 с.л. какао
  • 2 яйца
  • есенция ванилия
  • 4 с.л. кокосово брашно
  • 1 шепа череши

Снимка: Ивайла Тодорова

 Начин на приготвяне:

  1. Черешите се почистват от костилките.
  2. Маслото, шоколадът и захарта се разтопяват на водна баня. Оставят се да се охладят до стайна температура.
  3. Към сместа се добавят яйцата и се рабърква добре. После се слагат няколко капки есенция ванилия, какаото и кокосовото брашно. Разбърква се и се изсипва във форма за печене или малка тавичка, застлани с хартия.Отгоре се нареждат черешите.
  4. Пече се на 180 градуса без вентилатор в предварително загрята фурна за 40 мин.
  5. Отвън е с хрупкава коричка, вътре - с течен център. Може да се хапва и топъл, и охладен. Топка сладолед му е супер компания.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар ванилия черен шоколад какао кокосово брашно череши

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче