Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

за тестото:
500 гр. брашно
90 мл маслинено олио
200 мл затоплено сухо бяло вино
1 с.л. сол

за пълнежа:
300 гр спанак
300 гр сирене (Ricotta)
1 яйце
100 гр. настърган кашкавал (Parmigiano)
сол
черен пипер
7-8 хлебни кубчета (croutons) - натрошени

*Смесваме всички съставки за тестото и го омесваме добре. Покриваме го с прозрачно домашно фолио,докато приготвяме плънката.
*Спанакът се поставя във вряла вода за 3 минути, след което хубаво се изцежда и се нарязва с нож на дъска.
*В отделен съд се поставя и се добавят последователно и другите съставки на пълнежа.
*Тестото се разделя на две и се разточват два кръга с диаметър 30 см (12 инча).
*Следва поставянето на плънката върху първия кръг, както се вижда от снимката. *Покрива се с втория кръг разточено тесто, поставя се чаша в центъра, с вилица се прилепват крайщата на двата кръга.
*С остър нож се разрязват парчета и се обръщат.
*По желание може да се намаже с жълтък.
*Пече се на 200 гр. (375F).

Един много вкусен италиански пай! Buon appetito!

Дайте оценка:

Тагове: зехтин бяло вино яйца кашкавал спанак рикота брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче