Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сос холандез

Класиката е модерна

30’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
3 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 мл бял винен оцет
  • 1 супена лъжица зърна черен пипер
  • Връзка естрагон
  • 3 големи жълтъка от яйца
  • 200 мл разтопено масло
  • Пресен лимонов сок от 1 лимон

Начин на приготвяне:

  1. Сварете оцета заедно със зърната черен пипер и естрагона, докато течността се редуцира наполовина. Прецедете и оставете настрани.
  2. Оставете голяма тенджера с вода на котлона да заври, след което намалете на бавен огън. Не трябва да има мехурчета.
  3. На водна баня върху тенджерата разбийте заедно жълтъците и 2 чаени лъжички от редуцирания винен оцет в топлоустойчива купа, която прилепва плътно към тигана.
  4. Разбийте енергично, докато сместа образува пяна, но внимавайте да не се затопли прекалено.
  5. За да предотвратите прегряването на соса, пускайте и изключвайте котлона, докато разбивате, като събирате останалия сос отстрани с силиконова шпатула. Целта е да се получи златиста ефирна пяна.
  6. Прибавяйте малко по малко, най-добре с малък черпак, от затопленото разтопено масло, след което върнете купата на слаб огън за още малко време.
  7. Свалете отново от котлона и разбийте още един черпак масло. Повторете, докато свърши цялото масло и сосът има текстура, гъста като майонеза. Накрая прибавете лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус плюс малко топла вода от тигана, ако сместа е твърде гъста.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен пипер оцет яйца естрагон лимонов сок

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче