1 кг брашно,
1 л. сода, угасена в ябълков оцет,
сол.
В пресятото брашно се прави кладенче, където се изсипва содата. Добавя се солта и се замесва със хладка вода, колкото поеме. Няма нужда да втасва. Може да оставите топче от тестото, с което да украсите питата отгоре с фигури според фантазията ви. Пече се в умерена фурна около 20 минути. Като се извади, се поръсва със студена вода.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО