1 шоколадов блат,
500 гр. сладолед(по избор),
1 шоколад с ядки,
100 гр. малини(пресни или замразени),
200 гр. течен шоколад,
150-200мл разбита сладкарска сметана
Сложете блата във форма със свалящи се страни (или ринг за торти). Поръсете го с 2-3 с.л. прясно мляко, разтворено с малко захар. Отгоре покрийте със сладоледа и загладете добре. Наредете една част от малините и поръсете с натрошения на дребни парчета шоколад. Смесете разбитата сметана с течния шоколад и разбийте добре. Изсипете сместа върху сладоледа и пак загладете. Украсете с останалите малини и поръсете с шоколадови пръчици или по ваш вкус. Сложете готовата торта във фризера да стяга. Преди поднасяне я извадете 5-10 минути по- рано, леко да се отпусне и нарежете на порции.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО