Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

150 гр. меко масло
100 гр. сметана
100 гр. захар
1 кафена лъжичка сода за хляб
1 ч.л оцет
2 ч.чаши брашно
1 пакетче канела – 10 гр.
4-5 ябълки

Замесваме тесто от маслото, брашното, сметаната, захарта и прегасената сода с оцет. Месим до получаването на еластично тесто. Разделяме тестото на 2 части. Едната част разточваме и слагаме на дъното на правоъгълна тавичка. Отгоре редим нарязаните на тънки парченца ябълки. Поръсваме ги със канелата. Останалото тесто делим отново на 2 части. В едната част слагаме какаото и месим до получаване на еднородно кафяво тесто. Късаме малка част от него, леко го разточваме с ръце и с нож го правим на листа. От бялата част тесто също. Подреждаме листата върху ябълките. Печем в загрята до 180 градуса фурна 25-30 минути. Може преди поднасяне да полеете сладкиша с мед. Вкусът е невероятен.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло оцет бяла захар сладкарска сметана бяло брашно канела

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче