*Смесваме яйцата със захарта до получаване на пухкав крем. *Прибавяме двата вида сода към киселото мляко и разбъркваме до двойно увеличаване на обема му.Прибавяме го към разбитите яйца. *Последователно прибавяме олиото,ванилията и брашното. *Замесваме меко тесто,което не трябва да лепи. *Правят се малки топчета с големина на орех (18 гр) и се подреждат на разстояние едно от друго в тавата,защото увеличават обема си по време на печенето. *Работи се бързо,(да не засъхва тестото) и топчетата се правят гладки.Това са мерки,против напукване на повърхността им по време на печене. *Пекат се на 375F(190 C) до леко порозовяване. *Получават се 60 сладки,които още топли се издълбават с резец. *Следва приготвянето на пълнежа. *Разтопяваме маслото на слаб огън и последователно прибавяме всички съставки. *Сладките се напълват с така получения пълнеж,поставя се по една цяла орехова ядка и се слепват. *Следва оцветявянето им ,като половината праскова се потопява в червената боя,а другата половина в жълтата боя. * Веднага се овалват в кристалната захар и подреждат във фруктиерата. *Сладките трябва да престоят поне един ден,преди консумация. Получават се 30 праскови. Красиви и вкусни-сладък спомен от детството!
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО