50 мл хладка вода
1 с.л. захар
250 мл лимонада
3 яйца
1 ч.л. сол
олио за намазване
брашно за меко тесто
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.л. канела
За сиропа:
1 1/2 литра вода
750 г захар
Замесваме меко тесто. Разделяме го на 6 топки. Всяка разточваме възможно най-много и най-тънко. Намазваме с олио и поръсваме с орехи. Три кори се редят една върху друга. Навиваме на стегнато руло и режем напречно розички. Повтаряме същото и с другите три топки - разточваме, намазваме, ръсим орехи, навиваме, нарязваме.
Подреждаме розичките в намаслена тава. Пече се в умерена фурна. Когато баницата се охлади, я заливаме с горещия сироп.
ИЗБРАНО