Необходими продукти:
- 700 г извара (високомаслена)
- 2 яйца
- 2 с.л. пудра захар
- няколко капки есенция ванилия
- 4 с.л. брашно
- 50 мл олио за пържене
- брашно за овалване.
Начин на приготвяне:
- Смесете в купа изварата, яйцата, захарта и ванилията. Разбъркайте с миксер до гладък крем.
- Добавете пресятото брашно и разбъркайте с лъжица.
- От сместа оформете 20 малки питки с дебелина около 1 см. Оваляйте ги хубаво в брашно и наредете в чиния на разстояние една от друга.
- В тигана загрейте олиото. Изпечете сирниките от двете страни до приятен златист загар.
Аз ги поднасям поръсени с мед. Може с пудра захар, сладко, кленов сироп или каквото обичате.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО