Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Шекерпаре

От Дориана Малинова Дориана Малинова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

2 яйца,
4 ч.ч. брашно,
10 г бакпулвер,
250 г маргарин,
1 жълтък,
20 г бадеми;
За сиропа:
3 и 1/2 ч.ч.
вода,
3 и 1/2 ч.ч. захар,
1/2 ч.ч. лимонов сок

Най-напред се приготвя сиропът и се оставя да изстине. В дълбок съд се разбиват яйцата (2 бр), прибавя се предварително разтопеният и охладен маргарин (250 г), пресятото брашно (4 ч.ч.) и бакпулвера (10 г). Омесва се меко тесто, от което се оформят топчета с големина на орех. Топчетата се нареждат в плитка, намазнена тава, като леко се притискат, за да придобият по-плоска форма. Отгоре се намазват с разбития жълтък и върху всяка сладка се забожда по един бадем. Пекат се около 25 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. Изваждат се и горещи се заливат със студен сироп, покриват се с кърпа и се оставят да престоят 5-10 минути.

Дайте оценка:

Тагове: яйца бяла захар бакпулвер бадеми лимонов сок жълтък брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче