2 яйца,
4 ч.ч. брашно,
10 г бакпулвер,
250 г маргарин,
1 жълтък,
20 г бадеми;
За сиропа:
3 и 1/2 ч.ч.
вода,
3 и 1/2 ч.ч. захар,
1/2 ч.ч. лимонов сок
Най-напред се приготвя сиропът и се оставя да изстине. В дълбок съд се разбиват яйцата (2 бр), прибавя се предварително разтопеният и охладен маргарин (250 г), пресятото брашно (4 ч.ч.) и бакпулвера (10 г). Омесва се меко тесто, от което се оформят топчета с големина на орех. Топчетата се нареждат в плитка, намазнена тава, като леко се притискат, за да придобият по-плоска форма. Отгоре се намазват с разбития жълтък и върху всяка сладка се забожда по един бадем. Пекат се около 25 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. Изваждат се и горещи се заливат със студен сироп, покриват се с кърпа и се оставят да престоят 5-10 минути.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.