Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сандвич "Рубен"

Американска класика, с която ще си оближете пръстите

15’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 8 слайса телешко месо
  • 100 г грюер нарязан
  • 4 с.л. масло на стайна температура
  • 8 дебели филийки хляб
  • 75 г кисело зеле

За майонезата:

  • 100 г майонеза
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 1 малка глава шалот, ситно нарязана
  • 2 с.л. магданоз, ситно нарязан
  • 1 с.л. крем от хрян
  • ½ с.л. сос "Уорчестър"
  • 2 капки лют сос
  • ½ лимон сок

Начин на приготвяне:

  1. Смесете всички съставки за майонезата, с изключение на лимоновия сок, в купа. Овкусете на вкус с лимонов сок, сол и черен пипер.
  2. Загрейте грила във фурната на висока температура. Постелете тава за печене с хартия за печене и подредете телешкото на четири купчинки върху нея, след което отгоре сложете сиренето и гриловайте, докато се разтопи и разтече.
  3. Намажете с масло и двете страни на всички филийки хляб.
  4. Загрейте тиган на среден огън и препечете филийките хляб от двете страни до златисто. Намажете обилно с майонеза едната страна на всяка филийка хляб.
  5. Върху четири от филийките, с намазаната майонеза нагоре, сложете телешкото със сиренето и киселото зеле, след което покрийте с останалите филийки хляб, с майонезата надолу.
  6. Забодете с клечки за зъби, след което разрежете наполовина и сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло кисело зеле лук магданоз телешко заквасена сметана хляб майонеза сос "Уорчестър" грюер хрян

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче