Необходими продукти:
- 8 слайса телешко месо
- 100 г грюер нарязан
- 4 с.л. масло на стайна температура
- 8 дебели филийки хляб
- 75 г кисело зеле
За майонезата:
- 100 г майонеза
- 2 с.л. заквасена сметана
- 1 малка глава шалот, ситно нарязана
- 2 с.л. магданоз, ситно нарязан
- 1 с.л. крем от хрян
- ½ с.л. сос "Уорчестър"
- 2 капки лют сос
- ½ лимон сок
Начин на приготвяне:
- Смесете всички съставки за майонезата, с изключение на лимоновия сок, в купа. Овкусете на вкус с лимонов сок, сол и черен пипер.
- Загрейте грила във фурната на висока температура. Постелете тава за печене с хартия за печене и подредете телешкото на четири купчинки върху нея, след което отгоре сложете сиренето и гриловайте, докато се разтопи и разтече.
- Намажете с масло и двете страни на всички филийки хляб.
- Загрейте тиган на среден огън и препечете филийките хляб от двете страни до златисто. Намажете обилно с майонеза едната страна на всяка филийка хляб.
- Върху четири от филийките, с намазаната майонеза нагоре, сложете телешкото със сиренето и киселото зеле, след което покрийте с останалите филийки хляб, с майонезата надолу.
- Забодете с клечки за зъби, след което разрежете наполовина и сервирайте.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО