Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салца верде

Страхотен студен зелен сос

10’ Подготовка
0’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Върви страхотно с ястия от печено пиле и риба. Може да се използва и като дресинг към салати.

Необходими продукти:

  • 1 опаковка естрагон
  • 2 връзки магданоз
  • 30 г див чесън или 2 скилидки стар
  • 3 с.л. дижонска горчица
  • 40 г каперси, изцедени, изплакнати и нарязани на едро
  • 200 мл зехтин
  • 2 с.л. ябълков оцет

Начин на приготвяне:

  1. В чопър смелете на ситно зелените подправки заедно с чесъна, като ги смесите с 1 ч.л. морска сол.
  2. Добавете каперсите и горчицата и отново смелете.
  3. Прехвърлете сместа в купа, прибавете зехтина и разбъркайте.
  4. Сипвайте оцета малко по малко, докато салсата ви хареса на вкус.
  5. Сервирайте веднага.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин горчица пресен магданоз ябълков оцет естрагон див чесън каперси

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче