Върви страхотно с ястия от печено пиле и риба. Може да се използва и като дресинг към салати.
Необходими продукти:
- 1 опаковка естрагон
- 2 връзки магданоз
- 30 г див чесън или 2 скилидки стар
- 3 с.л. дижонска горчица
- 40 г каперси, изцедени, изплакнати и нарязани на едро
- 200 мл зехтин
- 2 с.л. ябълков оцет
Начин на приготвяне:
- В чопър смелете на ситно зелените подправки заедно с чесъна, като ги смесите с 1 ч.л. морска сол.
- Добавете каперсите и горчицата и отново смелете.
- Прехвърлете сместа в купа, прибавете зехтина и разбъркайте.
- Сипвайте оцета малко по малко, докато салсата ви хареса на вкус.
- Сервирайте веднага.