Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата от грозде

Интересна алтернатива на плодовата салата

10’ Подготовка
0’ Време за готвене
16 Порции
1 Трудност

Салата от грозде - словосъчетанието може да ви изглежда странно, но вкусът ще ви изненада.

Рецептата, която сме ви подготвили, комбинира бяло и червено грозде, вариациите ѝ обаче са доста. Импровизирайте с резенчета ябълка или круша, а защо не и с елегантни топчета пъпеш медена роса, които да направите лесно с прибор за изрязване на топчета. Зависи какъв е поводът.

За допълнителна хрупкавост на салатата добавете запечени на сух тиган орехи.

Необходими продукти:

  • 220 г крема сирене тип "Филаделфия"
  • 1 ч.ч. гъсто кисело мляко
  • 1/3 ч.л. захар
  • 2 ч.л. настъргана лимонова кора
  • 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 450 г зърна от бяло грозде без семки
  • 450 г зърна от червено грозде без семки
  • Малка шепа орехови ядки
  • 2 с.л. фина кафява захар

Начин на приготвяне:

  1. В купа смесете крема сиренето, киселото мляко, бялата захар, лимоновите кори и сока. Разбъркайте добре.
  2. Сипете в сместа и гроздето. Отново разбъркайте и приберете в хладилника до сервиране.
  3. В сух тиган запечете за кратко нарязаните орехови ядки. Поръсете с тях салатата, както и с кафявата захар, точно преди да я поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: лимон бяла захар крема сирене кафява захар кисело мляко лимонов сок орехи грозде

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче