Салата от грозде - словосъчетанието може да ви изглежда странно, но вкусът ще ви изненада.
Рецептата, която сме ви подготвили, комбинира бяло и червено грозде, вариациите ѝ обаче са доста. Импровизирайте с резенчета ябълка или круша, а защо не и с елегантни топчета пъпеш медена роса, които да направите лесно с прибор за изрязване на топчета. Зависи какъв е поводът.
За допълнителна хрупкавост на салатата добавете запечени на сух тиган орехи.
Необходими продукти:
- 220 г крема сирене тип "Филаделфия"
- 1 ч.ч. гъсто кисело мляко
- 1/3 ч.л. захар
- 2 ч.л. настъргана лимонова кора
- 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
- 450 г зърна от бяло грозде без семки
- 450 г зърна от червено грозде без семки
- Малка шепа орехови ядки
- 2 с.л. фина кафява захар
Начин на приготвяне:
- В купа смесете крема сиренето, киселото мляко, бялата захар, лимоновите кори и сока. Разбъркайте добре.
- Сипете в сместа и гроздето. Отново разбъркайте и приберете в хладилника до сервиране.
- В сух тиган запечете за кратко нарязаните орехови ядки. Поръсете с тях салатата, както и с кафявата захар, точно преди да я поднесете.
ИЗБРАНО