Необходими продукти:
- 1 консерва сардини, около 200 г
- 3 средни картофа
- 2 средни моркова
- 4 яйца
- 1 малка глава лук
- 200 г майонеза
- Сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Сварете картофите и морковите до омекване, оставете ги да се охладят и ги обелете.
- Сварете яйцата за около 10 минути, обелете ги и ги разделете на белтъци и жълтъци.
- Нарежете лука на ситно и ако предпочитате да не усещате вкуса му толкова интензивно, залейте го с вряла вода за 2-3 минути, след което го отцедете.
- Отцедете консервираната риба от излишната течност.Раздробете я с вилица на малки парченца.
- Настържете картофите, морковите, белтъците и жълтъците на едро ренде в отделни купи.
- Салатата се подрежда на пластове в дълбока чиния или форма, като всеки слой се намазва с тънък слой майонеза. Подредбата е следната:
- Първи слой: Настъргани картофи, леко осолени.
- Втори слой: Риба.
- Трети слой: Лук.
- Четвърти слой: Моркови.
- Пети слой: Белтъци.
- Последен слой: Жълтъци, които се разпределят равномерно върху салатата, за да ѝ придадат жълтия цвят на мимозата.