Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата "Мимоза"

Класика от руската кухня

30’ Подготовка
30’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 консерва сардини, около 200 г
  • 3 средни картофа
  • 2 средни моркова
  • 4 яйца
  • 1 малка глава лук
  • 200 г майонеза
  • Сол на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Сварете картофите и морковите до омекване, оставете ги да се охладят и ги обелете.
  2. Сварете яйцата за около 10 минути, обелете ги и ги разделете на белтъци и жълтъци.
  3. Нарежете лука на ситно и ако предпочитате да не усещате вкуса му толкова интензивно, залейте го с вряла вода за 2-3 минути, след което го отцедете.
  4. Отцедете консервираната риба от излишната течност.Раздробете я с вилица на малки парченца.
  5. Настържете картофите, морковите, белтъците и жълтъците на едро ренде в отделни купи.
  6. Салатата се подрежда на пластове в дълбока чиния или форма, като всеки слой се намазва с тънък слой майонеза. Подредбата е следната:
  • Първи слой: Настъргани картофи, леко осолени.
  • Втори слой: Риба.
  • Трети слой: Лук.
  • Четвърти слой: Моркови.
  • Пети слой: Белтъци.
  • Последен слой: Жълтъци, които се разпределят равномерно върху салатата, за да ѝ придадат жълтия цвят на мимозата.

Дайте оценка:

Тагове: риба лук моркови картофи яйца майонеза

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче