2 водни чаши (200 мл) булгур - измивам и го заливам в съд с капак с 2,5 водни чаши вряла вода.
Така престоява около 1 час.
1-2 с.л. доматено пюре,
1-2 пюре от червени чушки,
кимион,
черен пипер,
сол,
зехтин и сок от прясно изцеден лимон (всичко това прибавяте по ваш вкус).
1 връзка ситно нарязан магданоз,
около 10 стръка пресен лук,
1-2 домата нарязяни на кубчета без меката част
Овкусявам го с 1-2 с.л. доматено пюре, 1-2 пюре от червени чушки, кимион, черен пипер, сол, зехтин и сок от прясно изцеден лимон (всичко това прибавяте по ваш вкус). Разбърквам добре докато булгурът се оцвети равномерно навсякъде от пюретата. Прибавям 1 връзка ситно нарязан магданоз, около 10 стръка пресен лук, 1-2 домата нарязяни на кубчета без меката част, а през зимата заменям домата с моркови от туршия или зелени маслини.