Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Рибарска чорба

Морско благоухание от гръцките брегове

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
5 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 1-2 стръка целина
  • 2 моркова
  • 1 картоф
  • 1/2 корен целина
  • 700 г домати
  • 2 бр. дафинови листа
  • 1/4 чаена лъжичка шафран
  • 1 лаврак или друг вид риба
  • сол
  • черен пипер
  • 300 г миди
  • сокът от 1 лимон
  • мащерка
  • зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Сложете една тенджера на силен огън и налейте малко зехтин.
  2. Нарежете лука на едро, целината на ситно и ги добавете в мазнината.
  3. Нарежете морковите на полумесеци, картофите на ситно, а корена целина на малки кубчета и прибавете всичко в съда.
  4. Ред е на настърганите домати, водата (около 2 литра), дафиновите листа, шафрана, рибата, солта и черния пипер. Затворете тенджерата с капака. Оставете я да къкри 30 минути на слаб огън.
  5. Внимателно извадете рибата и дафиновите листа и разбийте супата с пасатор, докато стане на пюре.
  6. Върнете тенджерата на котлона и добавете мидите. Изчистете рибата от костите и я сложете при останалите продукти. Оставете ястието да къкри 3-4 минути, докато мидите се отворят.
  7. Добавете лимоновия сок, малко сол, черен пипер и сервирайте с мащерка и зехтин.

Снимка: iStock by Getty Images

 

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин миди сол черен пипер мащерка дафинов лист домати моркови целина картофи лимонов сок шафран кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче