1 кг смляно месо – 70% телешка – 30 % свинска.
2-3 бр. патладжан
3-4 бр. картофи
3 бр. стар лук
3 бр.домати
6-7 бр. скилидки чесън
сол,
1/3 ч.л. захар,
черен пипер на вкус,
пресен магданоз, джаджен и чубрица /или подправки по Ваш избор/
4 с.л. олио
За каймата
още 2бр. яйца,
2 бр. филии хляб, накиснати в 100 мл прясно мляко,
подправки по избор - чер пипер, кимион, чубрица , сол на вкус
1.Замесета каймата с продуктите, покрийте я и я оставете така на хладно за 2 часа.
2.Нарежете патладжана на кръгчета и го поставете в подсолена вода за 30 мин. да си пусне горчивината. След това се изважда и изцежда.
3. Нарежете останалите зеленчуците на кръгчета /единия домат настържете на ренде/, с големината на кюфтетата.
4. Наредете продуктите изправени в широка тава /диаметър 30см./, като ги редувате. Дъното на тавата да е намазано с 2 с.л. олио.
5. Посолете със сол на вкус и отгоре, поръсете с пресованият чесън. Печете 25мин. на 200 градуса. Изваждате и поръсвате отгоре с настърганият домат, омесен с накълцаните зелени подправки, чер пипер, захар, олио и ако е необходимо още сол. Допичате още 25 мин. на 200 градуса.
Изваждате.
Налейте си хубаво вино и добър апетит!
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност